Skip to main content

Wetenschap en technologie

Excellente school

In 2019 kreeg de Oranje Nassau het predicaat Excellente School. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op! We kregen het predicaat met name voor ons profiel Wetenschap en Technologie. Er wordt niet alleen gekeken naar prestaties, maar ook naar de leeromgeving en de sfeer. Op onze school zijn alle kinderen gelijkwaardig, maar niet gelijk. We bieden hen een uitdagende omgeving om zich te kunnen ontwikkelen. We hopen dit jaar wederom het predicaat te krijgen met ons nieuwe onderwijsconcept Leren Zichtbaar Maken.

 

Wetenschap en techniek

Wij zijn een vindplaatsschool! Dat betekent dat er bij ons veel aandacht is voor wetenschap en techniek; we werken daarin zelfs samen met universitaire onderzoekers. Op de Oranje Nassau geven we hierdoor meer ruimte aan kinderen om talenten te ontdekken én we stimuleren een onderzoekende werkhouding. De leerkrachten hebben trainingen gevolgd om deze vorm van onderwijs goed te kunnen geven en te zorgen dat de kinderen probleemoplossend leren denken. Onze leerlingen denken zelf na over opdrachten en gaan zelf op onderzoek uit.

Er is bijvoorbeeld een project over reclame maken, er worden stopmotionfilmpjes gemaakt en proefjes gedaan. Alle kinderen – van de kleuters tot en met groep 8 – doen hieraan mee, elk op hun eigen niveau. De kinderen leren samenwerken, presenteren en elkaar overtuigen met argumenten. Een goede voorbereiding op vervolgonderwijs én de toekomst waarin creatief denken steeds belangrijker wordt.