agenda
 • do, 14 11 2019

  appel

 • do, 14 11 2019 | 10:15 - 12:45

  VOMOL groep 7/8 ochtend

 • vr, 15 11 2019

  Kaki

 • do, 21 11 2019 | 08:30 - 09:30

  Ouderfocusgroep
schoolraad

Welkom op de pagina van de schoolraad (SR) van de Oranje Nassau. Op deze pagina leest u over het volgende:

 

Wat doet de schoolraad?

De rol die de SR heeft in de organisatie van onze school de Oranje Nassau is als volgt te omschrijven: namens alle ouders willen we een klankbord zijn voor de directie en de leerkrachten. We mogen de directie advies geven namens alle ouders op onderwerpen die we zelf aandragen. Daarnaast denken we graag mee op onderwerpen waar de directie ons als klankbord voor wil gebruiken. Wat meer algemeen gezegd streven we naar een goede communicatie en relatie tussen de ouders, leerkrachten en de directie.

Eén keer in het jaar worden we uitgenodigd voor een overleg met Scope, waar onze mening gevraagd wordt op een onderwerp dat Scope uitkiest of wij zelf voorstellen. Dit jaar stond het onderwerp communicatie op de agenda.

Jaarlijks wordt er aan de ouders een ouderbijdrage gevraagd. Deze ouderbijdrage is weliswaar een vrijwillige bijdrage, maar toch is de bijdrage niet vrijblijvend. Juist de leuke activiteiten die op onze school worden georganiseerd zijn afhankelijk van onze geldelijke bijdrage. De uitgaven die betaald worden door het ouderfonds, worden elke keer op ons overleg besproken. De administratie van het ouderfonds wordt elk jaar gecontroleerd door twee ouders die beide twee jaar de controle doen. Elk jaar zoekt één van de ouders een vervanger op voor de volgende twee jaren.

 

De leden van de schoolraad

Onze taak om namens alle ouders klankbord te zijn voor de directie hebben we verdeeld op de onderwerpen: onderwijs, activiteiten, verkeer en personeel. Daarnaast hebben we drie functies; voorzitter, secretaris en penningmeester. Na vier jaar leggen we om de beurt onze taak neer en krijgen andere ouders de kans om deze leuke bijdrage te geven aan de school van onze kinderen.

Onze schoolraad kent 6 leden:

Voorzitter: Anja (moeder Jesper groep 4, Jamie groep 5)

Penningmeester: Karin (moeder Mandy groep 3)

Overige leden:
1. Debbie (moeder Inge en Lars, groep 3)
2. Marjolein (moeder Jayden, groep 3)
3. Irene (moeder Julia en Sophie, groep 2)
4. vacant

 

Het e-mailadres sroranjenassau@scopescholen.nl kunt u gebruiken om ons te informeren of uw mening te geven op alle mogelijke onderwerpen die u als ouder aangaan. Mail die u naar dit e-mailadres stuurt komt aan bij de voorzitter en de secretaris.

 

Schoolraad overlegavonden en notulen

Op al onze overlegavonden is Annette H. (directeur) aanwezig. Aan het begin van het schooljaar hebben we een gezamenlijk overleg met de MR. Op dit overleg bespreken we onze plannen met de begroting voor het komende schooljaar.

Onze avonden worden gehouden in de teamkamer van de school en beginnen om 20.30 uur.

Notulen:

Lees de notulen van de SR >

 

Oranje Nassau
Buitendorpstraat 1
2471 AW, Zwammerdam
T 0172 - 613803
oranjenassau@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders