agenda
 • ma, 03 05 2021 - vr, 14 05 2021 | 

  meivakantie

 • ma, 03 05 2021 - vr, 14 05 2021 | 

  meivakantie

 • ma, 03 05 2021 - vr, 14 05 2021 | 

  meivakantie

 • ma, 03 05 2021 - vr, 14 05 2021 | 

  meivakantie
medezeggenschapsraad

Welkom op de pagina van de medezeggenschapsraad (MR) van de Oranje Nassau. Op deze pagina leest u over het volgende:

Wat doet de MR?

Iedere basisschool is verplicht om een medezeggenschapsraad (MR) te hebben. De naam zegt zelf al dat de MR een orgaan is voor medezeggenschap, voor inspraak. Naast de MR is er de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR), waarin bovenschoolse zaken besproken worden.

In de MR worden de ouders en de personeelsleden vertegenwoordigd. De MR spreekt zowel voor ouders als het personeel. De ouderleden van de MR zijn een afvaardiging van alle ouders en moeten het belang van alle ouders voor ogen houden. Hetzelfde geldt voor de personeelsleden.

De MR gaat met elkaar en met de directie/bestuur in gesprek over diverse zaken, zoals: het schoolplan, het zorgplan, beleid ten aanzien van veiligheid, gezondheid en welzijn, de schoolgids en het vakantierooster. De belangrijkste instrumenten van de MR zijn hierbij het instemmings- en adviesrecht.

Meer informatie over de MR kunt u vinden in de brochure van de Projectgroep WMS. Lees de brochure > (PDF)

De leden van de MR

De Medezeggenschapsraad (MR) van de Oranje Nassau telt vier leden. Twee ouder- en twee teamleden.

De samenstelling van de MR is in het schooljaar 2016-2017 als volgt:

 • Marije Rowaan (ouderlid)
 • Wouter Kindt (ouderlid)
 • Lianne van Pelt-Winkel (teamlid)
 • Patricia Kuiken (teamlid)

Even voorstellen :

Ik ben Marije Roowaan, moeder van Rafael (groep 2A) en Charlotte en getrouwd met Maikel. Als ik niet op het schoolplein sta, dan ben ik aan het werk als HR-adviseur voor RSM, een accountants- en belastingadviesorganisatie. Samen met mij gezin ben ik zomer 2013 in Zwammerdam komen wonen. Toen we een basisschool moesten gaan zoeken, was de keuze snel gemaakt na de eerste kennismaking met de ONS. De wijze van lesgeven waarin het kind centraal staat, de gemengde klassen, de passie van het lerarenteam en de wijze van directievoeren door Annette spraken ons enorm aan. En nu breng ik iedere dag een enthousiaste leerling naar school. Het is erg leuk om mijn steentje te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs op de ONS door deel uit te maken van de MR. Ik vind het belangrijk dat wij, ouders en leraren, ons samen inzetten voor goed onderwijs van onze kinderen. Iedereen moet zijn vragen, tips, problemen of ideeën kunnen delen en ik zou het ook fijn vinden als we dit  samen doen. Dus spreek mij zeker aan op het schoolplein als je iets wilt meegeven.

Mijn naam is Wouter Kindt, vader van Fien (groep 2) en Daan (komt in 2019 naar school), en getrouwd met Evelien. Ik woon zo ongeveer mijn hele leven in Zwammerdam. In het dagelijkse leven ben ik 4 dagen per week werkzaam als Recruiter bij Ipse de Bruggen. De vrijdag is voor en met de kinderen. In 2016 ben ik gevraagd om in de MR te komen. Ik hoop met deze rol als Ouderlid de school te helpen in het maken van de juiste beslissingen en daarmee de toekomst van de school en daarmee een beetje die van het hele dorp positief te beïnvloeden.

Mijn naam is Lianne van Pelt, ik ben getrouwd met Michael en we hebben twee kinderen Fedde (9) en Liva (4). Wij wonen in Bodegraven. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin. We hebben een museumjaarkaart, dus gaan er geregeld op uit. Ook ben ik graag bij mijn familie en vrienden. Inmiddels werk ik alweer 12 jaar op de Oranje Nassau. Ik heb het erg naar mijn zin en dit jaar maak ik mijn intrede in de MR. Ik vind het belangrijk dat ouders en leerkrachten kunnen meedenken over het beleid van de school. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen.

Mijn naam is Patricia Kuiken, 40 jaar jong en  geboren en opgegroeid in Leiden. Ik woon echter inmiddels al 14 jaar in Alphen aan den Rijn. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater of naar een concert en verslind ik menig boek. Naast winkelen, is reizen een grote passie van mij. Ik werk voor het zesde schooljaar op de ONS en ben sinds vorig schooljaar lid van onze medezeggenschapsraad. Toen ik nog werkzaam was in Leiden, heb ik ook al een termijn als mr-lid gefunctioneerd. Ik vind het erg belangrijk om, met ouders samen te werken, zodat de ONS een veilige, leerzame en plezierige school is voor onze kinderen.

U kunt naar de MR mailen op het volgende adres: mroranjenassau@youscope.nl of gebruik het contactformulier dat onderaan deze pagina staat.

Vergaderrooster MR

De MR heeft volgende vergaderrooster opgesteld:

 • 20 januari 2020
 • 10 maart 2020
 • 21 april 2020
 • 17 juni 2020

Wanneer u de notulen van de vergadering wilt inzien, kunt u dit altijd opvragen bij een van de MR-leden.

Contactformulier MR

  Naam:

  E-mailadres:

  Onderwerp:

  Laat het ons weten:

  captcha


  Oranje Nassau
  Buitendorpstraat 1
  2471 AW, Zwammerdam
  T 0172 - 613803
  oranjenassau@scopescholen.nl  SCOPE scholengroep  (C) 2012 SCOPE scholengroep

  Disclaimer
  Inloggen beheerders