agenda
 • ma, 16 07 2018 - vr, 24 08 2018 | 

  Zomervakantie

 • ma, 16 07 2018 - vr, 24 08 2018 | 

  Zomervakantie

 • ma, 16 07 2018 - vr, 24 08 2018 | 

  Zomervakantie

 • ma, 16 07 2018 - vr, 24 08 2018 | 

  Zomervakantie
Op naar thema 2

Wat hebben we de afgelopen weken al veel geleerd! Thema 1 ging over de klas. De kinderen hebben alle hoeken ontdekt en weten inmiddels wat alle pictogrammen op het planbord en op hun taakbrief betekenen! Wat knap dat de meeste kinderen hun eigen werk al kunnen plannen!!

Natuurlijk hebben we ook al letters geleerd: de r,i,k,aa,n, e en de s. En daarmee kunnen we al heel veel woordjes lezen. Deze woordjes oefenen we in de rijtjesboeken. Hierin staan ook al zinnen met deze woordjes zoals: “Daan is er.” Dus kunnen we ook al boekjes lezen!! De meeste kinderen doen dit spellend en sommigen kunnen dat al vloeiend! We zijn natuurlijk super trots!! De kinderen zijn bezig om hun portfolioblad in te vullen: welke letters, woordjes en zinnen kan ik al lezen? Wat wil ik graag leren en wat ga ik dus (vaker) oefenen?

In thema 2 (van 12 tot 30 september) leren we de volgende letters: b, oo, m, ee, t, a en ie. U kunt natuurlijk met uw kind woordjes maken met deze letters. De kinderen kunnen ook boekjes AVI start gaan proberen te lezen. Lees gezellig met uw kind en geniet vooral van het verhaal!! De woorden waar uw kind niet uit komt leest u samen met uw kind of u leest voor.

Thema 2 gaat over de Herfst. In het prentenboek “Matthijs en de perenboom” staat het oogsten van peren centraal. Dit gaan we dan ook echt doen. En van de oogst gaan we natuurlijk perenmoes maken! Ook gaan we kijken hoe regenwormen eruit zien en we gaan herfstbladeren onder de loep nemen.

De themahoek wordt een kabouterhuis. De kabouters hebben het druk want ze moeten de boswachter helpen! De boswachter geeft zijn bestelling van vruchten door met behulp van kaartjes. Op deze kaartjes staan getalbeelden zodat de kinderen handig en snel leren tellen. De kabouters moeten de bestelling klaarmaken voor de dieren in de bouwhoek. Daar wordt een overwinteringsplaats voor elk dier gebouwd. De kinderen mogen knuffels meenemen van dieren die een winterslaap gaan houden!

Na al dat werken hebben de kabouters natuurlijk trek. Tijd voor soep! Door precies evenveel kastanjes, eikeltjes of beukennootjes af te wegen als een bestaand gewichtje krijgen ze heerlijke herfstsoep!

 

 

 

 

Oranje Nassau
Buitendorpstraat 1
2471 AW, Zwammerdam
T 0172 - 613803
oranjenassau@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders