agenda
 • do, 31 08 2017 | 09:00 - 10:30

  JGT Nienke Pronk

 • ma, 04 09 2017 | 09:00 - 15:00

  Verpleegkundige/schoolarts voor groep 7

 • do, 07 09 2017 | 19:30 - 20:30

  Infoavond groep 1-8

 • vr, 08 09 2017

  Nieuwsbrief 2
medezeggenschapsraad

Welkom op de pagina van de medezeggenschapsraad (MR) van de Oranje Nassau. Op deze pagina leest u over het volgende:

 

Wat doet de MR?

Iedere basisschool is verplicht om een medezeggenschapsraad (MR) te hebben. De naam zegt zelf al dat de MR een orgaan is voor medezeggenschap, voor inspraak. Naast de MR is er de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR), waarin bovenschoolse zaken besproken worden.

In de MR worden de ouders en de personeelsleden vertegenwoordigd. De MR spreekt zowel voor ouders als het personeel. De ouderleden van de MR zijn een afvaardiging van alle ouders en moeten het belang van alle ouders voor ogen houden. Hetzelfde geldt voor de personeelsleden.

De MR gaat met elkaar en met de directie/bestuur in gesprek over diverse zaken, zoals: het schoolplan, het zorgplan, beleid ten aanzien van veiligheid, gezondheid en welzijn, de schoolgids en het vakantierooster. De belangrijkste instrumenten van de MR zijn hierbij het instemmings- en adviesrecht.

Meer informatie over de MR kunt u vinden in de brochure van de Projectgroep WMS. Lees de brochure > (PDF)

 

De leden van de MR

De Medezeggenschapsraad (MR) van de Oranje Nassau telt vier leden. Twee ouder- en twee teamleden.

De samenstelling van de MR is in het schooljaar 2016-2017 als volgt:

 • Wouter Kindt (ouderlid)
 • Marianne Verburg (teamlid)
 • Patricia Kuiken (teamlid)

Even voorstellen :

 

 

Mijn naam is Patricia Kuiken, 39 jaar jong en  geboren en opgegroeid in Leiden. Ik woon echter inmiddels al 14 jaar in Alphen aan den Rijn. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater of naar een concert en verslind ik menig boek. Naast winkelen, is reizen een grote passie van mij. Ik werk voor het zesde schooljaar op de ONS en ben sinds vorig schooljaar lid van onze medezeggenschapsraad. Toen ik nog werkzaam was in Leiden, heb ik ook al een termijn als mr-lid gefunctioneerd. Ik vind het erg belangrijk om, met ouders samen te werken, zodat de ONS een veilige, leerzame en plezierige school is voor onze kinderen.

 

Ik ben Marianne Verburg, leerkracht van groep 2b/3 op de ONS. In 1994 ben ik begonnen als leerkracht van groep 1 op Het Mozaïek in Vlaardingen. Hier zat ik al snel in de MR en maakte ik de oprichting van de GMR mee.  Na 4 jaar Elimschool in Nieuwerkerk aan den IJssel  kwam ik in 2003 in mijn eigen dorp op de ONS terecht. Hier ben ik al eerder lid geweest van de MR en GMR en nu ben ik weer  ‘aan de beurt’. Een open, transparante  en positieve samenwerking met alle betrokkenen is naar mijn mening belangrijk. Hierin hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen. Naast het onderwijs, mijn grootste passie, ben ik buddy van de jazz-afdeling van UDI, zit ik in de stuurgroep Jeugdwerk en in de commissie bijzondere diensten van de PKN-kerk in Zwammerdam. Daarnaast  geef ik catechisatie en tienerdiensten. Twee keer per week probeer ik een uurtje bij Cindy te sporten en mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, lezen en winkelen.  Last but not least ben ik getrouwd met Wim Verburg en hebben wij samen drie kinderen: Femke, Bas en Gijs.

 

Wij zijn nu nog niet compleet. Wij hopen snel ons nieuwe MR-lid te kunnen verwelkomen!

 

 

U kunt naar de MR mailen op het volgende adres: mroranjenassau@youscope.nl of gebruik het contactformulier dat onderaan deze pagina staat.

 

Vergaderrooster en notulen MR

De MR heeft volgende vergaderrooster opgesteld:

 • 16 maart 2017
 • 10 mei 2017
 • 12 juni 2017

De agenda wordt vooraf via de onderstaande link met de MR gedeeld. Na het goedkeuren van de notulen worden deze gepubliceerd. Dit goedkeuren gebeurt steeds tijdens de volgende vergadering. (Dit duurt ongeveer een maand.)

Lees de agenda’s en notulen van de MR >

 

Contactformulier MR

Naam:

E-mailadres:

Onderwerp:

Laat het ons weten:

captcha

 

 

Oranje Nassau
Buitendorpstraat 1
2471 AW, Zwammerdam
T 0172 - 613803
oranjenassau@scopescholen.nlSCOPE scholengroep(C) 2012 SCOPE scholengroep

Disclaimer
Inloggen beheerders